( 24-02-2024 ) Remise met dubbel gevoel voor SV Austerlitz. ( SV Austerlitz – VV HDS 1 )

Remise met dubbel gevoel voor SV Austerlitz.

SV Austerlitz kwam in de wedstrijd tegen VV HDS zwak uit de startblokken. Na precies twee minuten voetbal belande een schot van één van de middenvelders van HDS al tegen de paal, nadat SV Austerlitz onnodig een vrije bal voor HDS veroorzaakt had. Het bleek 2 minuten uitstel van het leed dat een tegendoelpunt kan veroorzaken. In de 4de minuut zorgde, door matig verdedigen van de kant van SV Austerlitz, Olaf Vernooij ervoor dat HDS zonder enige hinder op een terechte 0-1 voorsprong kwam. In minuut 13 kreeg Sem van Stijnvoort van SV Austerlitz een mogelijkheid om wat terug te doen. Geen controle over de bal zorgde er echter voor dat de mogelijkheid geen mogelijkheid meer werd. Een minuut later was het weer Olaf Vernooij van HDS die wederom met een afstandsschot doelman Jelle Nauta wist te verschalken. Ook deze keer kon Olaf ongehinderd aanleggen voor zijn 2de doelpunt van de wedstrijd. SV Austerlitz oogde in het eerste kwartier vleugellam en had niet veel in te brengen tegen het op dat moment offensieve HDS. In de 22de minuut werd echter Kylian Steenbeek van SV Austerlitz, na een pass vanuit het middenveld, op rechts weggestoken. Kylian dook de zestienmeter in en schoot beheerst de 1-2 binnen.

In de 26ste minuut kreeg HDS na weer matig verdedigen door SV Austerlitz, direct gevolgd met een onnodige overtreding binnen de zestienmeter, een strafschop toegekend.

Doelman Jelle Nauta die eerder in de wedstrijd niet geheel vrijuit was gegaan pareerde op fraaie het schot van de strafschop-nemer, echter de rebound was voor Simon Hörst van HDS die zonder enige tegenstand van de verdedigers van SV Austerlitz HDS op een 1-3 voorsprong bracht.

In de 26ste minuut werd Olaf Prins van SV Austerlitz op rechts weggestuurd. De voorzet van Olaf werd door één van de verdedigers van HDS achter zijn eigen doelman gewerkt. Met een 2-3 voorsprong voor HDS werd de rust ingegaan.

Na de rust waren de eerste 20 minuten, anders als in de 1ste helft, niet echt vermeldenswaardig. SV Austerlitz ging wel voor de gelijkmaker en zag in de 67ste minuut een inzet van Kylian Steenbeek gekeerd door de doelman van HDS. In de 75ste minuut was het Kylian Steenbeek die Sem van Stijnvoort in stelling bracht. Sem stiftte op fraaie wijze de bal over de uitkomende doelman van HDS in het doel en zette de 3-3 op het scorebord.

Hierna werd er, mede door de afnemende druk van HDS en het consoliderende spel van SV Austerlitz, niet meer gescoord en maakte de uitstekend fluitende scheidsrechter Evers na 90 minuten voetbal een einde aan deze remise-wedstrijd. 

Verslag is van Waldo Prins.