( 23-03-2024 ) Onnauwkeurig SV Austerlitz wint nipt van VV Eemboys.

SV Austerlitz ontving op zaterdag 23-03-2024 het team van VV Eemboys. Het werd een wedstrijd, die door de onnauwkeurigheid aan de kant van SV Austerlitz, nipt door de SV Austerlitz werd gewonnen. SV Austerlitz pupil van de week Joshua Heidentrijk van het team JO13 verrichte de aftrap van deze wedstrijd.

SV Austerlitz probeerde in het begin van de wedstrijd met wat counters snel op voorsprong te komen. Dat pakt echter anders uit. VV Eemboys startte verrassend sterk. In de 12de minuut kwam SV Austerlitz op een 0-1 achterstand toen doelman Jelle Nauta een situatie volledig verkeerd inschatte en moest toestaan dat VV Eemboys op een 0-1 voorsprong kwam. Drie minuten later ging SV Austerlitz door het oog van de naald toen een voorzet van de zijkant door één van de spitsen van VV Eemboys voorlangs het doel van SV Austerlitz werd gekopt. Na een klein oponthoud pakte SV Austerlitz de draad beter op. In de 42ste minuut was het eerst Olaf Prins die de doelman van VV Eemboys net niet kon verschalken én daarna was het Koen Aalten die net over de deklat kopte. Vlak voor de rust kwam de gelijkmaker tot stand toen bij een goed lopende aanval Olaf Prins teamgenoot Etienne Robert in kansrijke positie bracht. Etienne Robert bleef kalm en schoot de bal beheerst in de verre hoek van het doel van VV Eemboys en zorgde hiermee dat er met een 1-1 stand de rust in gegaan werd.

In de 50ste minuut kwam SV Austerlitz op een 2-1 voorsprong toen Koen Aalten de bal in de loop van Olaf Prins mee gaf en hem oog in oog met de doelman van VV Eemboys zette. Deze keer was Olaf Prins de doelman wel de baas en schoof de bal in het doel van VV Eemboys. SV Austerlitz speelde in deze fase van de wedstrijd erg onnauwkeurig en wisselde Senna Brand voor Lindert van Beek. In de 67ste minuut kon Olaf Prins de score verder uitbouwen, echter hij plaatste de bal naast het doel van VV Eemboys.

De onnauwkeurigheid deed SV Austerlitz bijna de das om. Tim Prins voorkwam in de 70ste minuut, na weer slordig balverlies van de kant van SV Austerlitz, de gelijkmaker door een inzet van VV Eemboys van de doellijn de halen.

Het redelijk gehavende team van VV Eemboys zette het middenveld en de verdediging van SV Austerlitz onder druk. SV Austerlitz bracht Guido de Haan en Koen Vos voor Frans Tak en Etienne Robert. Na deze wissels kreeg SV Austerlitz in de 86ste minuut, via Lindert van Beek, én in de 88ste minuut, via Olaf Prins, de mogelijkheid om de score wederom uit te bouwen. Beiden spelers faalde, oog in oog met de doelman van VV Eemboys, jammerlijk.

Het onnauwkeurig spelende team van SV Austerlitz wist uiteindelijk tot het eindsignaal de 2-1 voorsprong te behouden en hield hierdoor de winstpunten in huis.

Verslag is van Puck Steenhuizen én Waldo Prins.