SV Austerlitz VR18+1 beëindigt reeks nederlagen door winst op Hoogland VR18+2. ( Austerlitz VR18+1 – Hoogland VR18+2 )

Destijds, op donderdag 26 Oktober 2023 jl. ontmoette beide twee teams elkaar in Hoogland. De wedstrijd werd toen, ondanks het feit dat ze destijds vrijwel samen onderaan stonden, met 5-0 door de dames van Hoogland gewonnen.

De wedstrijd tussen Austerlitz VR18+1 en Hoogland VR18+2 op Sportpark Austerlitz op vrijdag 15 Maart 2024 is in een prima overwinning van 2-0 geëindigd. De focus die in de uitwedstrijd ontbrak had plaats gemaakt voor zelfs wat bravoure en zelfvertrouwen bij alle speelsters van coach Frank van Nieuwenhuizen. Daarbij kwam nog dat de teams, anders als in de vorige ontmoeting, nu wel op papier gelijkwaardig waren en bleken te zijn.

SV Austerlitz startte voortvarend met al in de 1ste minuut een mogelijkheid voor Laura Verbraak. Het vizier van Laura stond op dat moment (nog) niet op scherp. Kort daarna was er weer een aanval van de dames van SV Austerlitz. Deze kans werd op onreglementaire wijze verijdeld door de verdediging van de dames uit Hoogland. Scheidsrechter F. Tak verzuimde dit te bestraffen en onthield SV Austerlitz een strafschop. De aanvallende storm van SV Austerlitz bleef aanhouden tot de 8ste minuut. Hierna kreeg Hoogland twee mogelijkheden. Keepster Anne den Otter keerde beide inzetten en de op de wedstrijd afgekomen 59 supporters (en 1 hond) gingen er eens goed voor zitten, want er hing een sfeer van winst in de lucht. In de 12de en 16de minuut kreeg Lisa Neijzen twee mogelijkheden om SV Austerlitz op voorsprong te brengen. Helaas was Lisa, de overigens uitstekende spelende keepster van Hoogland, niet de baas. In de 18de minuut, bij een overname van de bal door SV Austerlitz, kreeg Laura Verbraak de bal aangespeeld op het middenveld. Laura kon vanaf het middenveld opstomen richting het doel van Hoogland en schoot de bal  beheerst in het doel. Het doelpunt resulteerde langs de kant in een explosie van jubel en gejuich. Laura maakte tien minuten na haar doelpunt, in de 28ste minuut, toen ze plots met de bal voor de keepster van Hoogland opdook haar 2de doelpunt van de wedstrijd en zorgde ervoor dat er met een 2-0 voorsprong de rust in gegaan werd.

Na de rust soleerde Sanne Hendriksen door de verdediging van Hoogland maar zag haar inzet over het doel van Hoogland heen gaan. Vanaf de 35ste minuut ging Hoogland wat opportuner en aanvallender spelen. Hier hadden de dames van SV Austerlitz enigszins wat problemen mee. Ook de nonchalance kreeg licht de overhand bij diverse speelsters van SV Austerlitz. Het resulteerde in wat hachelijke situaties voor het doel van SV Austerlitz. In de 38steminuut moest keepster Anne den Otter zowaar gestrekt richting de kruising van het doel. Anne kreeg haar hand achter de bal en wist de bal tot corner voor de tegenstander te verwerken. Nadat coach Frank van Nieuwenhuizen zijn speelsters verbaal weer bij de les had gebracht kwamen er zowaar weer mogelijkheden voor de dames van SV Austerlitz. Laura Verbraak en Sanne Hendriksen stuitte echter op de keepster van Hoogland.

Naar mate de tijd richting het eindsignaal verstreek kregen de dames van SV Austerlitz met hun collectieve en functionele optreden het zelfvertrouwen terug en straalde zowaar een soort van bijna onoverwinnelijkheid uit. Een terechte 2-0 overwinning bleek uiteindelijk in de tas te zitten, een mooie opsteker voor de komende wedstrijd(en)…