Zwaarbevochten overwinning (1-0) voor Austerlitz op ’t Vliegdorp. ( 17-02-2024 )

Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers en onder leiding van scheidsrechter Frits de Groot uit Zeist maakten Austerlitz en ’t Vliegdorp er een leuke en spannende pot voetbal van.

Austerlitz begon sterk aan de wedstrijd, maar moesten alert zijn voor de gevaarlijke counters van ’t Vliegdorp. In de 11e min. zag Sem van Stijnvoort zijn zacht ingeschoten bal gekeerd worden door de keeper. Daarna was het initiatief voor  ’t Vliegdorp en moest keeper Jelle Nauta in de 14e min. handelend optreden in een 1:1 situatie en in de 18e min. was hij alert bij een ingeschoten bal. In de daaropvolgende aanval werd in de 19e min. een diepteballetje van Sem van Stijnvoort fraai afgerond door Koen Aalten, 1-0. Met deze stand werd er ook gerust.

In de 2e helft was het initiatief bij ’t Vliegdorp dat op zoek was naar de gelijkmaker. In de 50e min. kwam Austerlitz goed weg toen een inzet rakelings over ging. Austerlitz kon zich moeilijk onder de druk uitspelen en kon sporadisch iets terugdoen, maar in de 60e min. had Koen Aalten pech met een schot rakelings over. ’t Vliegdorp bleef in deze fase de betere ploeg, maar vond steeds een goed georganiseerde verdediging op hun weg. ’t Vliegdorp bleef Austerlitz onder druk zetten, maar in één  van de weinige  tegenaanvallen vond in de 78e min. Sem van Stijnvoort de keeper op z’n weg. In de 80e min. kwam Austerlitz goed weg toen een scrimmage voor het Austerlitz doel goed uitpakte. De laatste minuten was het billenknijpen voor Austerlitz en na het laatste fluitsignaal kon Austerlitz nagenieten van een zwaarbevochten overwinning.