Functionele overwinning van SV Austerlitz op Faja Lobi/KDS

SV Austerlitz kwam in de thuiswedstrijd tegen Faja Lobi/KDS goed uit de startblokken. In de 3de minuut prikte Sem van Stijnvoort, op aangeven van Kylian Steenbeek, de 1-0 in het doel van Faja Lobi/KDS. Faja Lobi/KDS nam, na de 1-0 achterstand, qua veldoverwicht het heft in handen. Keer op keer melde de spitsen van Faja Lobi/KDS zich net buiten of in het zestienmetergebied van SV Austerlitz. De verdediging en de doelman van SV Austerlitz hielde voldoende stand. Vermeldenswaardig was, in de 24ste minuut, een redding van SV Austerlitz-doelman Damian Helsdingen. Damian elimineerde een kopbal van één van de spitsen van Faja Lobi/KDS en zorgde ervoor dat SV Austerlitz met een 1-0 voorsprong de rust in ging.


Na de rust hetzelfde soort beeld. Een meer in balbezit Faja Lobi/KDS verscheen regelmatig voor én in het zestienmetergebied van SV Austerlitz. Ook in de 2de helft stond de verdediging van SV Austerlitz goed. Bij één van de aanvallen van Faja Lobi/KDS maakte SV Austerlitz gretig gebruik van de ontstane ruimte en counterde zich naar de 2-0 voorsprong. Etienne Robert was slagvaardig genoeg om bij een counter met een lange bal (over de hele) Sem van Stijnvoort de vrije doortocht richting de doelman van Faja
Lobi/KDS te bieden. Sem schoot de bal perfect over de doelman van Faja Lobi/KDS in het
doel.

Ondanks dat het verzet van de gasten uit Utrecht gebroken was probeerde Faja Lobi/KDS de voorwaartse druk aan te houden. Faja Lobi/KDS stuitte steeds op de verdediging van SV Austerlitz. Schoten van net buiten het zestienmetergebied werden óf door doelman Damian Helsdingen gekeerd óf de verdedigers van SV Austerlitz zaten dusdanig boven op de bal dat Faja Lobi/KDS niets kon uitrichten om in de wedstrijd te komen.

In de 81ste minuut keerde de doelman van Faja Lobi/KDS nog op spectaculaire wijze een door Kylian Steenbeek genomen vrije bal. Een minuut later werd in de aansluitende inzet Menno Kroon in het zestienmetergebied onreglementair gevloerd. De gegeven strafschop werd door Sem van Stijnvoort feilloos binnen geschoten. SV Austerlitz kon de wedstrijd functioneel uitspelen en terugzien op een solide partij voetbal.


Verslag is van Waldo Prins