Austerlitz wint verdiend in degradatiewedstrijd van Aurora

Met speler van de week Timo Skibinski (11 jaar) op de bank, had Austerlitz vanaf de 1e minuut het beste van het spel. Met twee tactische aanpassingen, Tim Prins laatste man en broer Olaf in de spits kwam Austerlitz goed uit de startblokken. Jammer dat het goede aanvalsspel niet beloond werd met doelpunten.

In de 14e minuut scoorde geheel vrijstaand bij de tweede paal Olaf Prins uit een voorzet van Senna Brand de 1-0. Met enkele kleine kansjes had Austerlitz de score kunnen verhogen, maar het ontbrak aan scherpte. Enkele kansjes van Aurora uit Werkhoven werden door keeper Damian Helsdingen te niet gedaan.

Na rust een iets meer aanvallend Aurora, maar Aurora had in de 49e minuut geluk, toen een vrije trap van Rutger de Haan verkeerd werd beoordeeld door de keeper en de bal op de lat belandde. In de 56e minuut kwam Austerlitz op een verdiende 2-0 voorsprong toen een cornerbal van Etienne Robert koppend bij de tweede paal werd afgerond door Sem van Stijnvoort.

Austerlitz verzuimde door slordig spel verder afstand te nemen en uit het niets scoorde Aurora na slecht uitverdedigen de 2-1. Vanaf de aftrap had Olaf Prins de kans op 3-1, maar zijn inzet werd simpel gekeerd. In de 73e minuut moest Aurora met 10 man verder na  2x geel. Daarna was het verzet van Aurora gebroken en in de 76e minuut scoorde Sem van Stijnvoort de 3-1, na goed voorbereidend werk van Olaf Prins. Een counter van eigen helft via invaller Lindert van Beek leverde de 4-1 op, toen Lindert van Beek geheel vrijstaand Marnic van Veen vond, die simpel kon scoren.

In de 86e minuut omzeilde Lindert van Beek de buitenspelval en zag vervolgens tot zijn eigen verbazing de bal in de bovenhoek van het doel binnenvallen, 5-1.
Goede leiding van scheidsrechter van Polanen uit Katwijk.

Het verslag is van Puck Steenhuizen