( 02-03-2024 ) VVZ’49 maakte einde aan goede reeks SV Austerlitz.

Na doordeweeks het inhaalduel tegen SVF positief afgesloten te hebben startte SV Austerlitz wel aardig in de uitwedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest. Binnen 10 minuten tijd kreeg Sem van Stijnvoort twee mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Beide mogelijkheden werden niet benut. Doelman Jelle Nauta en de verdedigers van SV Austerlitz kreeg het na deze onbenutte kansen gedurende de gehele wedstrijd vrij druk. In de 10de minuut moest Jelle handelend optreden bij een één op één situatie die ontstaan was door matig verdedigen van de kant van SV Austerlitz. VVZ’49 schuwde het duel niet in deze redelijk sportieve wedstrijd en SV Austerlitz had het lastig met deze manier van bestrijden. In de 28ste minuut diende Jelle Nauta wederom, deze keer buiten zijn zestienmeter, handelend op te treden. Na het duel bleef Jelle aangeslagen buiten het zestienmetergebied liggen. VVZ’49 ging echter door met het spel. De inzet van VVZ’49, richting het lege doel, werd geblokt door Tim Prins van SV Austerlitz. Daarna brak er een periode in de wedstrijd aan dat SV Austerlitz zwijnde vanwege het feit dat de luchtmacht van VVZ’49 het vizier niet op scherp had staan. Tot aan de rust kreeg VVZ’49 uit corners en toegekende vrije ballen tot vijf maal toe de kans om op voorsprong te komen. De spelers uit Soest waren bij alle gecreëerde kansen de verdedigers van SV Austerlitz in de lucht de baas. Op wonderlijke wijze bleef de tegentreffer voor SV Austerlitz uit. SV Austerlitz had weinig in te brengen op de vervaarlijke inbreng van de zijkanten en haalde de rust zonder tegendoelpunt.

Na de rust ging VVZ’49 door, zoekend naar kopsterke medespelers, met het bestoken van de verdediging van SV Austerlitz via de zijkanten. Dat lukte de ploeg uit Soest vrij aardig. In de 48ste minuut, de 68ste minuut en de 71ste minuut zette namens VVZ’49 Floris de Boer met twee doelpunten en Danny Meerding met één doelpunt, vrijwel zonder enige hinder, met drie rake kopballen de 3-0 stand op het scorebord.

SV Austerlitz was niet bij machte iets terug te doen. Het was dat de onnauwkeurigheid van VVZ’49 in laatste minuten van de wedstrijd de oorzaak er van was dat de nederlaag voor SV Austerlitz niet groter werd.

Verslag is van Waldo Prins.